Workshops en cursussen


Cursus Yoga & Meditatie

Iedere vrouw heeft op z’n tijd behoefte aan rust en ruimte om vervolgens weer met nieuwe energie en inspiratie op pad te gaan. Zeker in de huidige tijd waarin er steeds meer van ons gevraagd wordt, kunnen er allerlei klachten ontstaan. Tijd om de regie in eigen handen te nemen. Gun jezelf de ervaring van rust en bewustwording door yoga en meditatie, die ervoor zorgen dat je weer met beide benen op de grond komt te staan. Hierdoor word je je weer bewust van wat er echt in je lijf en geest gaande is en ben je in staat om de constante stroom van gedachten te stoppen. Door weer verbinding te maken met je hele lichaam en ziel verhoog je je bewustzijn. Hierdoor ben je beter in staat keuzes te maken die echt goed zijn voor jou, krijg je meer energie en zal je dagelijks meer geluk en rust ervaren. Maar hoe doen we dat?

Als hechte zussen verzorgen wij, Miron van Duinen (holistisch therapeut) en 
Aylin van Duinen (yoga docent), yoga en meditatie lessen. Tijdens onze lessen beginnen we met een fijne yoga om letterlijk vanuit beweging datgene los te laten wat we niet meer nodig hebben om vervolgens tijdens de begeleide meditatie vanuit ontspanning verbinding te maken met alle lagen van onszelf. We werken met verschillende thema’s en sluiten aan op het seizoen, waarbij we ook elementen inzetten zoals edelstenen, klankschalen en inzichtskaarten.
Met veel plezier, enthousiasme en kennis hebben wij tot nu toe al tientallen deelnemers meer rust, ruimte en inspiratie kunnen geven.

Om je in de juiste flow te krijgen en voor langere tijd resultaat te behalen, bieden we een cursusreeks aan. De cursus bestaat uit vijf lessen, verdeeld over vijf maanden. Door in cursus verband de lessen te volgen ontstaat er een vaste en veilige groep. Ervaring met yoga & meditatie is niet nodig. Meer weten over de cursus? Ga dan naar www.zuszen.nl/yoga-meditatie

 

Bedrijven

Bent u als bedrijf op zoek naar een cursus of workshop yoga & meditatie voor uw werknemers? Wij denken graag met u mee naar een passende en inspirerende invulling! Benieuwd wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op om samen de mogelijkheden te bespreken. 


Onderstaande workshops zijn speciaal ontworpen voor bedrijven, organisaties en groepen. Geïnteresseerd in een van de onderstaande workshops? Neem dan vrijblijvend contact op. Dan bespreken we samen de mogelijkheden!


De basis van voeding

Tijdens de workshop voeding behandelen we een paar belangrijke basis aspecten van voeding die kunnen helpen om in de toekomst betere en bewustere keuzes te maken. Bij een bewuste en gezonde manier van leven hoort een verantwoorde voeding. Niet te vet, niet te veel en niet te eenzijdig. Daarbij heeft ieder lichaam een andere energiebehoefte. De workshop geeft op een laagdrempelige manier inhoud aan het thema voeding. De workshop duurt gemiddeld 90 minuten. Dit is afhankelijk van de groepsgrootte en het aantal vragen. 

 

Voeding op maat

De workshop Voeding op Maat is het vervolg van de workshop Voeding.
Tijdens workshop Voeding worden verschillende onderwerpen behandeld zoals de verschillende soorten voedingsstoffen, bloedsuikerspiegel, energiebehoefte en het lezen van etiketten. Tijdens de workshop Voeding op Maat wordt verder ingegaan op deze onderwerpen, maar dan echt toegespitst naar iedereens eigen leven. Een soort mini consult dus!

 

Daarnaast wordt uitgelegd hoe je de verschillende soorten honger herkent. Buikhonger is namelijk heel anders dan smaakhonger en heeft daardoor ook een andere aanpak nodig. De vraag is alleen hoe herken je de verschillende soorten honger en wat kan je er vervolgens aan doen? De workshop duurt gemiddeld 90 minuten. Dit is afhankelijk van de groepsgrootte en het aantal vragen. 

 

Kookworkshop

Een kookworkshop kan een van de volgende onderwerpen bevatten: ontbijt, lunch, avondeten of smoothies.

 

Kook je graag, maar vraag je je wel eens af of de producten die je gebruikt wel gezond zijn? Of ben je benieuwd hoe je een maaltijd in elkaar zet met puur en onbewerkt voedsel? Laat je dan inspireren tijdens de kookworkshop Gezonde Voeding. Tijdens deze kookworkshop laten we je zien hoe makkelijk het is om een gezonde en voedzame maaltijd te koken. Geen culinaire hoogstandjes, maar verassende en toch eenvoudige recepten met pure ingrediënten. 

 

Tijdens de workshop zal er gekookt gaan worden, maar vooraf zal er ook een stukje theorie worden gegeven. De theorie is afhankelijk van het onderwerp. Tijdens het praktijkgedeelte worden er verschillende gerechten gezamenlijk gemaakt en zal er na afloop uiteraard heel veel geproefd worden! 

 

De workshop duurt gemiddeld twee uur. Een voorwaarde van de kookworkshop is dat dit plaats kan vinden in de desbetreffende bedrijf/organisatie zelf. Uiteraard krijg je na afloop van de workshop alle recepten die we gemaakt hebben mee naar huis.