Flow Lifestyle Coaching

De meeste eet- en leefpatronen zijn er in de loop van de tijd ingesleten. Het verloopt vaak grotendeels onbewust. Gedragsverandering duurt dan ook maanden, maar je kunt het wel leren. Een leefstijlcoach helpt je bij het bereiken van een duurzame verandering in jouw leefstijl.

 

 Driehoek van: voeding, bewegen en ontspannen

Om te komen tot een actieve en gezonde leefstijl wordt er een balans gezocht tussen gezonde voeding, voldoende bewegen en op tijd ontspannen. Deze componenten worden zorgvuldig op elkaar afgestemd. 

 

Het meeste ideale is wanneer de opname van energie uit voeding gelijk is aan de energiebehoefte. Wanneer dit in balans is, is er sprake van een energiebalans. Maar als je wilt afvallen is het juist belangrijk dat er tijdelijk een disbalans wordt gecreëerd. Om te kunnen afvallen moet namelijk het energieverbruik hoger zijn dan de energie inname. Door een aanpassing te doen binnen het voedingspatroon en meer externe arbeid te leveren (sporten/bewegen) wordt deze disbalans gecreëerd. Door Flow wordt er gekeken naar welke manier van bewegen het beste bij jou past en op basis daarvan wordt er een beweegplan opgesteld. Buiten de behandeling om ga je zelf aan de slag met dit beweegplan.

 

Om een healthy lifestyle te creëren is het dus belangrijk om te zorgen voor een juiste energiebalans (combinatie tussen voeding en beweging). Zorgen voor voldoende ontspanning is de laatste component die aan bod komt of waarnaar wordt gekeken. Ontspanning is belangrijk omdat er zich allerlei geestelijke en lichamelijke processen in je lichaam afspelen. Zo kan stress zorgen voor spijsverteringsstoornissen, waardoor je o.a. maagklachten kan krijgen, stress kan zorgen voor rusteloosheid en stress kan leiden tot overmatig eten.

Tijdens de behandeling wordt er dieper in gegaan op dit onderwerp door te kijken naar jouw huidige situatie. Op basis daarvan wordt er advies op maat gegeven.

 

 Advies op maat

Flow Lifestyle Coaching werkt niet met standaard adviezen. Op basis van jouw huidige situatie en gewenste situatie wordt er een deskundig advies gegeven.

 

♥ Bewustwording creëren

Om ervoor te zorgen dat je je gezonde en actieve leefstijl behoudt, ook na het coachingstraject, is het belangrijk dat je in staat bent zelf de juiste keuzes te maken. Daarom geeft Flow je tijdens de consulten praktische tips, zodat je in de toekomst bewustere keuzes kunt maken op het gebied van voeding, bewegen en ontspanning. 

 

 Persoonlijk & betrokken

Flow Lifestyle Coaching behandelt de inkomende mail en telefoontjes persoonlijk af. Er wordt met zorg omgegaan met jouw persoonlijke gegevens. Flow Lifestyle coaching heeft geen wachtlijst, dus er kan direct een afspraak worden ingepland.