Hoe voorkom je de vakantiekilo’s?

Ben je helemaal bikini ready voor de zomer?! Top gedaan! Waarschijnlijk vindt je het wel fijn om ook nog redelijk ‘’in shape’’ thuis te komen. Het zal per slot van rekening toch zonde zijn wanneer je met een gaatje extra in je riem thuis komt… Om je hiervoor te behoeden heb ik enkele tips om je in shape te houden:

 

Behoud je eetritme!

Op vakantie ben je geneigd om meer te gaan snoepen door al het lekkere eten om je heen. Dit brengt je huidige eetpatroon in de war en dat is zonde. Probeer je te houden aan drie maaltijden per dag met twee kleine tussendoortjes tussendoor. Daar is je lijf je straks heel dankbaar voor!

 

Beweeg

Thuis heb je de sportschool misschien snel gevonden, maar op vakantie is die vaak ver te zoeken. Daarnaast is het veel lekkerder/leuker om buiten te sporten (of te bewegen). Ga dus lekker wandelen, fietsen, outdoor activiteiten doen of neem desnoods je hardloopschoenen mee. Zo blijf je in conditie en verbrand je even wat extra calorieën zodat je dat ijsje bij de Italiaan er weer af gesport hebt.  

 

Alles met mate

Dit geld natuurlijk wanneer je thuis bent ook! Maak keuzes met wat je in je mond stopt en niet. Je kan tijdens het avondeten kiezen voor en een voorgerecht, hoofdgerecht met extra french fries, een grote cola, extra zure mayonaise en twee desserts, maar je kunt ook alleen kiezen voor een licht voorgerechtje, een hoofdgerecht zonder het grote bord patat en koffie na i.p.v. het dessert. Ténzij je guilty pleasure het dessert is, dan haal je er een andere gang uit natuurlijk (hihi).

 

Kies bewust

Probeer bewust na te denken over je eetopties en wat je in je mond stopt. Ik betrap mezelf er nog wel eens op dat ik gedachteloos een zak chips naar binnen stouw… maar eigenlijk is dit natuurlijk eeuwig zonde! Dus proef, smak, geniet en wees bewust van al dat lekkers in je mond en bedenk goed van te voren wát je in je mond stopt.

 

Verleidingen

Probeer verleidingen te weerstaan! Wanneer het eenmaal op tafel staat is de verleiding moeilijk te weerstaan. Dus zorg dat je óf gezonde/lichte borrelhapjes op je tafel hebt staan, of zorg dat je het gewoon niet gekocht hebt in de supermarkt…

 

En uiteraard niet vergeten niet GENIETEN van de zomer! Soms even een dagje uit je strakke regime is helemaal niet erg. Probeer het alleen dan op een andere dag even weer te compenseren.

 

 

Fijne vakantie allemaal!