Gezond soepje!

Wil je vanavond iets lekkers, gezonds, snel te bereiden en licht verteerbaars eten? Dan heb ik het i-d-e-a-l-e recept voor je… oranje soep! Gemaakt van worteltjes, pompoen, kokosmelk en lekkere gezonde kruiden. Het bevat maar 450 kcal per kommetje en er zit onder andere veel vitaminen A in. Dit is goed voor je huid, haar en ogen. Kortom eet jezelf mooi met deze soep! Maar wat heb je nodig?!

 

♥ 400 gram pompoenstukjes

♥ 500 gram geraspte worteltjes

♥ 1 eetlepel hot currypoeder

♥ koriander (is optioneel)

♥ 250 ml kokosmelk

♥ 1 sinaasappel

♥ 1 liter (biologische) groentebouillon (2x tabletten)

♥ naanbrood of groentechips zijn optioneel

* Je hebt een soeppan nodig, een staafmixer en een rasp.

 

Het bereiden van de soep is heel makkelijk! Je gooit alle producten (pompen, worteltjes, kruiden, kokosmelk en groentebouillon) in een pan. Het enige wat je wel even moet doen is de ½ van de sinaasappelschil raspen en de andere helft persen. Gooi de sinaasappelrasp en het sap in de soeppan. Breng vervolgens alles aan de kook op een hoog vuur en laat het ongeveer 15 minuten koken. Roer regelmatig even door. Wanneer alle groente zacht zijn geworden, kun je de soep gaan pureren.

 

Eetsmakelijk & Go with the flow!