Een ei hoort erbij!

Een kippeneieren zijn namelijk super gezond! Het bestaat uit belangrijke eiwitten en (de dooier) bevat veel belangrijke voedingsstoffen zoals ijzer, vitamine A, B12, E en D. Daarnaast bevat een ei maar slechts 75 tot 90 kcal! Kortom, een ei hoort erbij. Maar er is desondanks veel verwarring over de hoeveelheid eieren die je per week mag eten.

De discussie over de hoeveelheid gaat over het algemeen over het cholesterol dat aanwezig is in eieren. Cholesterol is een bouwstof voor je lichaamscellen en hormonen. Een cholesterolwaarde boven de 5,0 mmol/l is ongezond voor je lijf en kan de kans op o.a. hartziekten vergroten. Om die reden zijn er veel onderzoeken gedaan naar het cholesterol in eieren en hoeveel je er per week mag eten. Echter spreken veel onderzoeken elkaar helaas tegen. Onderzoeken uit Amerika geven aan dat je elke dag prima een ei kan eten, omdat dit het cholesterol gehalte in het lichaam niet wijzigt. Helaas spreken andere onderzoeken dit weer tegen. Dit alles zorgt voor veel verwarring! Daarom is er in Nederland besloten om het zekere voor het onzekere te nemen en uit te gaan van ongeveer 2 á 3 eieren per week.

Kortom, eet gerust een eitje, go with the FLOW  maar geniet met mate!