Pure chocola is súper gezond!

DAMES, OPGELET! ONDERZOEK HEEFT AANGETOOND DAT HET ETEN VAN PURE CHOCOLA SÚPER GEZOND IS VOOR JE LIJF!!!! 

Onder pure chocola wordt verstaan; chocola die minimaal uit 70% cacao bestaat. Pure chocola heeft verschillende gezondheidsvoordelen. Zo heeft pure chocola een gezond effect op hart en bloedvaten, het verlaagt de bloeddruk en het zorgt voor minder kleverige bloedplaatjes. Daarnaast zorgt pure chocolade ervoor dat je lichaam beter suiker kan verwerken en opslaan, zodat de suiker minder lang in de bloedbaan blijft en allerlei weefsels kan bereiken waar het schade kan aanrichten, zoals in ogen, hersenen, nieren of de bloedvatenwand.

Het eten van pure chocola is echter wel even wennen. Pure chocola is namelijk bitter van smaak en daardoor niet de meest voor de hand liggende snack. Mocht je maar niet kunnen wennen aan de bittere smaak van pure chocola dan is het ook een optie om melk chocola te eten. Onderzoek heeft aangetoond dat het mensen die regelmatig zowel zwarte als bruine chocolade aten, 37% minder kans hadden op een hartaanval.

Wordt echter nu niet te enthousiast, want twee blokjes chocolade per dag is al voldoende om dit gezondheidseffect te behalen. Dus je zult die reep moeten blijven delen 😉