Zin in een lovely & healthy ontbijtje? Lees dan verder!

Niks is lekkerder en fijner voor je lijf om de dag te beginnen met een lovely en healthy ontbijtje. Een van mijn favoriete recepten is de ‘’banana pancake with blueberries’’. Dit ontbijt is super gezond vanwege de vitamines, vezels en gezonde suikers. Kortom een goede start voor je dag! Maar wat heb je allemaal nodig qua ingrediënten?

BENODIGDHEDEN VOOR CA. 2 PANNENKOEKEN:

♥ 2x banen
♥ 2 handjes blauwe bessen
♥ 100 gram boekweitmeel/ speltmeel/ tarwemeel
♥  200 ml (soja)melk
♥  1 ei
♥  1 scheutje olijfolie

Bereiden:

  1. Doe de meel in een kom. Giet er steeds een beetje melk bij, roer dan elke keer met een garde. Roer net zolang tot alles glad is.
  2. Breek het ei boven het beslag en roer net zolang tot je het helemaal door het beslag hebt gemixt.
  3. Snijd de banaan in plakjes.
  4. Doe een scheutje olijfolie in de pan en laat de olie heet worden. Zodra de olie heet is kun je de helft van het beslag in de pan doen.
  5. Als de bovenkant niet meer nattig is, til je de pannenkoek met een spatel een beetje op. Wanneer de onderkant bruin is draai dan de pannenkoek om.
  6. Wanneer beide kanten van de pannenkoek bruin zijn leg je het op een bord en kan de tweede pannenkoek worden gemaakt. Volg hetzelfde stappenplan.
  7. Beide pannenkoek klaar? Verdeel dan de plakjes banaan en blauwe bessen over de pannenkoeken. En indien je de pannenkoek nog iets zoeter wilt hebben, gooi dan een scheutje honing eroverheen.

Go with the FLOW and have a nice day! :)